...de la ora cinci....

In Europa in care am declarat vitejeste ca ne-am integrat (cat oare or se mai laude guleratii ca au muncit pentru chestia asta????) ora 5 dupa amiaza sau ora 17 reprezinta ora la care se pune tara la cale la un ceai (Marea Britanie),ba la o plimbarica pe Champs Elysees (Franta) ,ba chiar si la o plimbare cu trasura prin romantica Viena sau de ce nu am putea viziona un program de divertisent la TV cu familia.Cert este ca in toata Europa asta,ora cinci este o ora in care populatia se delecteaza oarecum.
Poporul roman ,prospatura a UE,iata ca s-a aratat foarte rerceptiv in ceea ce priveste bunele obiceiuri si l-a deprins si pe acesta!!Minunat!!!am putea spune,asta daca romanii in traditionalul obicei manelist nu si-ar fii pus stampila (fals copiat de doi barbugii din Ferentari cu sapunul bineinteles)peste acest obicei adoptat din"vestul civilizat",matrita tuturor manelariilor de pe la noi.Si unde mai pui ca si-a pus-o apasat...sa se vada"ca nu glumeste!!!!!"
Asadar,cum ziceam,la ora cand Europa respira calmitate ma gandesc sa dau drumul la TV (asta pentu ca la ceai ori nu am cu cine iesii ori n-am unde deoarece pe la terase stau prezicatorii in votca iar pe Lipscani sau Dorobanti la cat de plin de "dive"si de gigoloi sunt,numai eu mai lipsesc penteru a avea o panorama)
Pe majoritatea posturilor romanesti stupefactie: stirile de la ora cinci!!!!Pe langa faptul ca dupa vreo trei-patru stiri nu stiam cum sa ajung mai repede la computer sa pun ceva, o melodie,o poveste,orice altceva numai sa nu mai aud cum " trei copii din Groapa lu' Ouatu' au fost violati cu bestialitate de propriul lor unchi,care,venit beat mort si excitat de la carciuma din sat ,unde nu reusise sa o violeze pe baba Reta,care facea streaptease la bara de scuturat covoare,beata rupta si ea,si-a varsat amarul pe 'bietii micuti' in varsta de numai 2 , 4 si 6 ani"!!!( A A A A -nu mai vreau tata asa ceva),NU inteleg ce fac "autoritatile in vigoare" la ora aceea!!! Unde sunt????? Adica daca lui Badea ii dau amenda zilnic de ma intreb daca oare n-o avea asta vreun copil cheltuitor pe care il tine la CNA si astia ii cer pensie....de ce oare n-or aparea macar mamaligile alea rosii cu interdictii care,dupa cum am votat noi (guleratii de la palat) erau soseta lu' Doamne-Doamne pe pamant in prevenirea violentei!! Si asta subliniez, se intampla la ora de varf in care cei mai multi dintre copiii sub 15 ani sunt pe acasa stand pregatiti sa invete sa numere nu ca pana mai deunazi pe abac ci numarand cate topoare in cap si-a luat nea' Gicu de la ginerele sau,iar cei mai curajosi pot dezlega integrame in cuvintele titrarilor cu puncte-puncte imbogatindu-li-se astfel vocabularul cu o sumedenie de cuvinte noi.
Apoi vazandu-i cum se cearta sau se bat in pauze de le da borsu pe toate gaurile ,domnilor guvernanti,sa aveti grija sa mentionati ca de vina este lipsa celor sapte ani de-acasa!!!ASA-foarte bine-ati reusit sa va scoateti basma curata,nevinovatilor,inocentilor!!!Acum gata hai luati-l iar pe Badea la rost ca "i-a uite ce a spus!!!",violentul!!!!Si da-i si pupa-l pe Basel!!!!
Toate astea pentru o ora 17 manelizata la maxim de romani,ora in care mamutii de la CNA probabil isi savureaz ceaiul intr-un mare stil Londonez!!!Oricum dragi elevi daca nu ati prins stirile de la ora 17 nu e nici o problema!Va puteti face temele cu stirile de la ora 19!

Un comentariu:

  1. Tot ceea ce poţi face este să-ţi plimbi liniştea ancorată pe insula lui Robinson pentru a reuşi să treci de „ora cinci”. Pânzele sunt oricum legate de conştiinţă, iar tu eşti un ins ce săruţi numai hoinar graţia furtunii.
    Butterfly

    RăspundețiȘtergere